ТОВ «САММІТ» авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні Зворотний дзвінок
Статті

Напівавтоматичне зварювання MIG-MAG

Напівавтоматичне зварювання MIG-MAG

Напівавтоматичне зварювання

Напівавтоматичне зварювання - процес зварювання, при якому електродний дріт подається з постійною швидкістю в зону зварювання і одночасно в цю ж зону надходить вуглекислий газ, аргон або інший газ, який забезпечує захист розплавленого або нагрітого електродного та основного металів від шкідливого впливу навколишнього повітря. Захисний газ при цьому подається з балона через редуктор.

Крім того, що напівавтоматичне зварювання забезпечує високу якість шва, значно полегшується підпал дуги, різко зростає зручність і швидкість роботи - зварювальник позбавлений необхідності зміни електродів і зачистки швів від шлаку.

Напівавтоматичне зварювання MIG-MAG

MIG / MAG - Metal Inert / Active Gas - дугове зварювання електродом, що плавиться, металевим електродом (дротом) в середовищі інертного / активного захисного газу з автоматичною подачею присадного дроту. Це напівавтоматичне зварювання в середовищі захисного газу - найбільш універсальний і поширений в промисловості метод зварювання сталі. Іноді цей метод зварювання позначають GMA (Gas Metal Arc). Застосування терміну «напівавтоматичне» не цілком коректно, оскільки мова йде тільки про автоматизацію подачі присадного дроту, а сам метод MIG / MAG з успіхом застосовується при автоматизованому і роботизованому зварюванні.

Даний метод найчастіше застосовується при зварюванні нержавіючої, вуглецевої і низьковуглецевої сталей, зварюванні сталевих труб. Словосполучення «в вуглекислому газі», до якого звикли багато фахівців, навмисне опущено, так як при цьому методі все частіше використовуються багатокомпонентні газові суміші, до складу яких крім вуглекислого газу можуть входити аргон, кисень, гелій, азот та інші гази.

Дугове зварювання в середовищі захисних газів - інертних (MIG) або активних (MAG) є найбільш поширеним методом в Європі, США і Японії. Висока продуктивність, притаманна цьому методу зварювання сталей, і проста можливість автоматизації процесу сприяли його популярності.

Основний принцип зварювання MIG-MAG полягає в тому, що металевий дріт під час зварювання подається автоматично в зону зварювання через зварювальний пальник і розплавляється теплом дуги. У цьому сенсі зварювання MIG-MAG часто називається напівавтоматичним зварюванням, тому що зварювальник зазвичай переміщує пальник уздовж шва вручну. Дріт при цьому методі грає подвійну роль - він є і струмопровідним електродом, і служить присадним матеріалом. Результат (якість) зварювання MIG-MAG в значній мірі залежить від правильності вибору режимів роботи зварювального апарату (напруга дуги, струм, швидкість подачі дроту, швидкість зварювання), а також від правильності вибору і витрати захисного газу (швидкість подачі газу через сопло). Для регулювання витрати захисного доцільно використовувати редуктори з витратомірами поплавкового виду.

Захисний газ, який подається в зону зварювання через газове сопло, захищає дугу і зварювальну ванну з розплавленим металом. Метал в розплавленому стані хімічно активний і може взаємодіяти з захисним газом. Інертний захисний газ, такий як аргон або гелій, хімічно не реагує з металом в зварювальній ванні в процесі горіння дуги. Прикладом активних захисних газів є вуглекислота і суміші аргону (рідше гелію) з невеликими добавками вуглекислоти або кисню. До недавнього часу вуглекислота була найбільш поширеним видом захисного газу для напівавтоматичного зварювання.

Як вже зазначалося вище, метод MIG-MAG може використовуватися для зварювання як низько-, так і високолегованих (неіржавіючих) сталей, а також для зварювання конструкцій з алюмінію і його сплавів. Відносно новим застосуванням методу MIG-MAG є високопродуктивна пайка MIG Brazing в середовищі захисного газу. Причому можливе різне поєднання матеріалів, що з'єднуються: сталь-сталь, мідь-мідь, мідь-сталь та інші.

За матеріалами сайту www.intertehno.ru

ТОВ «САММІТ» - підбір професійного зварювального устаткування і рішення технологічних задач зварювального виробництва оптимальним для Замовника способом, автоматизація і роботизація зварювання, автоматизація і роботизація різання, проектування та впровадження проектів у виробництво Замовника. Навчання персоналу, програмування і супровід роботизованих комплексів для зварювання та різання.

Популярне зварювальне обладнання

Найпопулярніші моделі зварювальних апаратів і роботів для виконання різних завдань.

Сотні клієнтів обрали продукцію Kemppi OY
Хочете стати нашим клієнтом?
Залиште заявку і наш менеджер зв'яжеться з вами для підбору зварювального обладнання!

Чому клієнти вибирають нас?

За час роботи нашої компанії ми отримали сотні задоволених клієнтів. Надаємо послуги з демонстрації обладнання, сервісне обслуговування, а також гарантійне та післягарантійне обслуговування повного спектру зварювального обладнання Kemppi OY. Ми є вашим надійним партером в постачанні надійного зварювального обладнання і здійснюємо доставку по всій Україні.

<p>Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY</p>

Прямі поставки

Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY

<p>Широкий асортимент обладнання для зварювання</p>

Широкий асортимент

Широкий асортимент обладнання для зварювання

<p>Гнучка система знижок для постійних клієнтів</p>

Гнучка система знижок

Гнучка система знижок для постійних клієнтів

<p>Доставка зварювального обладнання по Україні</p>

Доставка по Україні

Доставка зварювального обладнання по Україні

Закрити
ТОВ «САММІТ»
Авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні
Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Отримати консультацію
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваш E-Mail
Ваше повідомлення:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Оформити заявку
Мы свяжемся с Вами в течение рабочего дня!
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×