ТОВ «САММІТ» авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні Зворотний дзвінок
Статті

Переваги зварювання

У порівнянні з іншими методами з'єднання зварювання забезпечує такі переваги:

  1. Економію металу внаслідок повного використання робочих перетинів елементів в сполучних вузлах зварних конструкцій; додання конструкціям більш доцільної форми відповідно до чинних навантаженнями; різкого зменшення ваги сполучних елементів в зварних вузлах; застосування більш тонкостінних конструкцій, відсутності витрати металу на прибутку і літники, зниження браку і припусків на механічну обробку при заміні лиття зварюванням.

Вага металу зварних швів в зварних конструкціях зазвичай становить від 1 до 2%, в той час як в клепаних вага заклепок і косинок - не менше 4% від ваги виробу. Сварка дає до 25% економії металу в порівнянні з клепкою, в порівнянні з литтям економія металу досягає: при заміні сталевого лиття зварюванням до 25-30%, при заміні чавунного лиття зварюванням сталевого проката- до 50-60%.

Застосування зварювання на будівництві дає можливість зменшити вагу сталевих конструкцій на 15%, полегшує виготовлення і збільшує жорсткість всієї конструкції. При спорудженні доменних печей застосування зварювання замість клепки дозволяє економити від 12 до 15% металу, в конструкціях кроквяних ферм-10-20%, в конструкціях підйомних кранів -15-20%.

  1. Скорочення термінів робіт і зменшення вартості виготовлення конструкцій завдяки зниженню витрати металу і зменшенню трудомісткості робіт. Так, наприклад, будівництво великих доменних печей на металургійних заводах зварювання кожуха печі із сталевих листів електрошлаковим способом здійснюється за пів місяця. Зварювання такого кожуха ручним методом займає більше місяця; а клепка - 7-9 місяців.

Вигідно використовувати зварювання при індивідуальному і дрібносерійному виробництві, так як при цьому можна обходитися простішими і недорогими пристроями і технологічним оснащенням.

  1. Можливість виготовлення виробів складної форми шляхом зварювання їх з окремих литих або штампованих елементів замість кування або відливання виробів в цілому. Такі конструкції називаються відповідно зварнолитими або штампованими і широко застосовуються в літакобудуванні, автомобілебудуванні, вагонобудуванні та інших областях.

Застосування таких конструкцій забезпечує економію металу і трудовитрат. За допомогою зварювання можна виготовляти деталі з металу, що пройшов різну попередню обробку, наприклад, зварювати прокатані профілі зі штампованими, кованими або литими заготовками. Можна зварювати і різнорідні метали: нержавіючі сталі з вуглецевими, мідь зі сталлю і ін.

При виготовленні конструкцій складної форми використання зварювання замість кування і лиття дає великий економічний ефект. Наприклад, продуктивність праці при виготовленні зварних конструкцій в 2 рази вище, ніж литих і ковальсько-штампованих, а умови праці набагато кращі. Капітальні вкладення на тонну зварних конструкцій в 1,5-2 рази менше, а собівартість в 1,3-1,6 рази нижче, ніж в ливарному виробництві. Знижуючи вагу, підвищується надійність і довговічність виробів.

4.Здешевлення технологічного обладнання. Зварювальне обладнання порівняно нескладне, відносно дешеве і дуже високопродуктивне. Це скорочує капітальні витрати на будівництво металообробних заводів і прискорює їх введення в дію.

  1. Полегшення комплексної механізації масового виробництва однотипних зварних виробів, можливість створення потокового виробництва з 100% -ою автоматизацією і механізацією виробничого циклу, що різко збільшує кількість продукції з одиниці виробничої площі цеху.
  2. Можливість широкого застосування зварних конструкцій прогресивних сучасних видів матеріалів: високоміцних сталей, гнутих полегшених профілів, багатошарового листового прокату, легких сплавів, надчистих металів і ін.
  3. Полегшення виготовлення мікромініатюрних вузлів і деталей у виробництві деяких видів виробів - напівпровідникових приладів та ін.
  4. Можливість широкого використання зварювання, наплавлення і різання при ремонті, де ці способи обробки металу надають можливість швидко і з найменшими витратами відновлювати зношене і обладнання, що вийшло з ладу та зруйновані споруди.
  5. Герметичність і надійність зварних з'єднань.
  6. Зменшення виробничого шуму і поліпшення умов праці в цехах.

Джерело - rusarticles

Популярне зварювальне обладнання

Найпопулярніші моделі зварювальних апаратів і роботів для виконання різних завдань.

Сотні клієнтів обрали продукцію Kemppi OY
Хочете стати нашим клієнтом?
Залиште заявку і наш менеджер зв'яжеться з вами для підбору зварювального обладнання!

Чому клієнти вибирають нас?

За час роботи нашої компанії ми отримали сотні задоволених клієнтів. Надаємо послуги з демонстрації обладнання, сервісне обслуговування, а також гарантійне та післягарантійне обслуговування повного спектру зварювального обладнання Kemppi OY. Ми є вашим надійним партером в постачанні надійного зварювального обладнання і здійснюємо доставку по всій Україні.

<p>Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY</p>

Прямі поставки

Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY

<p>Широкий асортимент обладнання для зварювання</p>

Широкий асортимент

Широкий асортимент обладнання для зварювання

<p>Гнучка система знижок для постійних клієнтів</p>

Гнучка система знижок

Гнучка система знижок для постійних клієнтів

<p>Доставка зварювального обладнання по Україні</p>

Доставка по Україні

Доставка зварювального обладнання по Україні

Закрити
ТОВ «САММІТ»
Авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні
Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Отримати консультацію
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваш E-Mail
Ваше повідомлення:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Оформити заявку
Мы свяжемся с Вами в течение рабочего дня!
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×