ТОВ «САММІТ» авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні Зворотний дзвінок
Статті

Переваги та недоліки газового зварювання

Зварювання в первісному своєму вигляді існувало ще в культурах стародавнього Єгипту. Можна з невеликою похибкою вважати, що зварювати, зпаювати метали люди навчилися одночасно з освоєнням інших способів обробки металів. Звичайно, ефективність древніх методик зварювання була далека від сучасних способів, але зварювані багато століття назад конструкції досі служать кріпленнями споруд, палаців, храмів. Наприклад, практично вся архітектура епохи Відродження тримається на зварних конструкціях.

Це може здатися дивним, але спочатку людина відкрила і вдосконалила електрозварювання, а вже згодом, в 1903 році французи винайшли апарат для газового зварювання. У ньому застосовувався ацетилен і кисень. Його конструкція і принцип дії до сих пір не змінилися і застосовуються вже в сучасних апаратах. Звичайно, попутно вносилися певні вдосконалення. Змінювалося допоміжне обладнання, удосконалювалися кисневі балони, редуктори, матеріали, що використовуються в якості прокладок і т.д.

Переваги газового зварювання

  1. Не потрібно складного дорогого устаткування і додаткового джерела електроенергії. Таким чином, зварювати можна навіть в чистому полі. До речі, всі нафтопроводи, що створювались в проміжку між 1926 і 1935 роками, зварювали саме за допомогою газового зварювання. Ця ж особливість дозволяє проводити ремонтні роботи в різних частинах будівель, споруд, областях і регіонах.
  2. Можна в дуже широких межах варіювати потужністю полум'я, зварюючи метали з різними температурами плавлення.
  3. Чавун, мідь, свинець і латунь краще зварюються за допомогою газового зварювання.
  4. При правильному виборі марки присадочного дроту, потужності і виду полум'я, виходять якісні шви. Коли підтвердилася висока якість одержуваних швів, газоацетіленовому зварюванню довырилися найвідповідальніші виробничі ділянки.
  5. Повільний нагрів і охолодження поверхонь, що зварюються.
  6. Зварювальник може легко варіювати температурою полум'я. Виявляється, при зміні кута нахилу полум'я до зварюваної поверхні змінюється також температура. Якщо полум'я розташоване по нормалі, то його температура максимальна.
  7. Міцність одержуваних при газовому зварюванні швів може бути вищою, ніж при зварюванны із застосуванням електродів низької якості.
  8. Газове зварювання дозволяє зварювати, різати і загартовувати метали.

Недоліки газового зварювання

  1. Велика зона нагріву. Найближчы до місця зварювання термічно нестійкі елементи можуть бути пошкоджені через підвищену зону нагріву.
  2. З товщиною падає продуктивність. Зварювання металів товщиною більше 5 міліметрів невигідне. У цих випадках застосовують електродугове зварювання.
  3. При з'єднанні внапусток металів товщиною більше 3 міліметрів застосовувати газове зварювання не рекомендується, тому що виникають напруги в металі, які можуть привести до деформації і руйнування місця спайки.
  4. При газовому зварюванні застосовуються досить небезпечні речовини, що створюють з киснем повітря вибухові суміші (водень, ацетилен тощо) Газові балони, що застосовуються при зварюванні, повинні бути максимально віддалені від органічних речовин (жирів, масел, вуглеводородів). Недотримання правил техніки безпеки може призвести до пожеж і вибухів.
  5. Повільний нагрів і охолодження поверхонь, що зварюються.
  6. Практично не піддається механізації, на відміну від зварювання.
  7. При газовому зварюванні не виходить легувати наплавляємий метал. У той же час, якість швів, що отримують шляхом електродугового зварювання дуже сильно залежить від електродів, що використовують, і спеціальної обмазки.
  8. Високовуглецеві сталі не рекомендується зварювати за допомогою газового зварювання.

Ви напевно помітили, що серед переваг і недоліків ми одночасно відзначили повільні швидкості нагрівання і охолодження. Насправді, ця якість є і перевагою і недоліком газового зварювання. Перевага полягає в тому, що багато металів і сплавів вимагають м'яких (поступового нагрівання) умов при зварюванні. Наприклад, кольорові метали і деякі інструментальні сталі добре зварюються саме за допомогою газового зварювання.

Особливості газового зварювання

  1. При газовому зварюванні найчастіше отримують стикові і торцеві з'єднання.
  2. Чим чистішим є кисень, тим вищою є швидкість різання, меншою витрата кисню і чистішою отримується кромка. В даний час застосовуються три сорти кисню.

Цілком очевидно, що газове зварювання міцно зайняло своє місце (нішу) і напевно ще довгий час буде застосовуватися в найрізноманітніших галузях і виробництвах.

 

Джерело: https://best-stroy.ru

Популярне зварювальне обладнання

Найпопулярніші моделі зварювальних апаратів і роботів для виконання різних завдань.

Сотні клієнтів обрали продукцію Kemppi OY
Хочете стати нашим клієнтом?
Залиште заявку і наш менеджер зв'яжеться з вами для підбору зварювального обладнання!

Чому клієнти вибирають нас?

За час роботи нашої компанії ми отримали сотні задоволених клієнтів. Надаємо послуги з демонстрації обладнання, сервісне обслуговування, а також гарантійне та післягарантійне обслуговування повного спектру зварювального обладнання Kemppi OY. Ми є вашим надійним партером в постачанні надійного зварювального обладнання і здійснюємо доставку по всій Україні.

<p>Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY</p>

Прямі поставки

Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY

<p>Широкий асортимент обладнання для зварювання</p>

Широкий асортимент

Широкий асортимент обладнання для зварювання

<p>Гнучка система знижок для постійних клієнтів</p>

Гнучка система знижок

Гнучка система знижок для постійних клієнтів

<p>Доставка зварювального обладнання по Україні</p>

Доставка по Україні

Доставка зварювального обладнання по Україні

Закрити
ТОВ «САММІТ»
Авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні
Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Отримати консультацію
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваш E-Mail
Ваше повідомлення:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Оформити заявку
Мы свяжемся с Вами в течение рабочего дня!
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×