ТОВ «САММІТ» авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні Зворотний дзвінок
Статті

Типи дуги при зварюванні MIG/MAG

При зварюванні MIG/MAG режим перенесення матеріалу між присадковим дротом та зварювальною ванною змінюється залежно від зварювального струму. Режим перенесення дуги вибирається виходячи із положення зварювання, основного матеріалу та його товщини:

01 - Коротка дуга; 02 - Шаровидна дуга; 03 - Розпилювальна дуга; 04 - Імпульсна дуга

Зварювання короткою дугою

Зварювання короткою дугою відбувається з малою погонною енергією при параметрах 50-180 А і 15-23 В. Контакт присадного матеріалу з деталлю, що зварюється, викликає коротке замикання. В результаті кінчик присадного дроту нагрівається і крапля переноситься у зварювальну ванну. Кількість коротких замикань за секунду знаходиться в межах 20–200 залежно від параметрів зварювання та розміру дроту.

Шаровидна дуга

Зварювання шаровидною дугою вважається проміжним етапом між зварюванням короткою дугою та зварюванням струменевою дугою. У цьому методі параметри становлять 180-260 А і 23-28 В. При зварюванні шаровидною дугою для перенесення присадного матеріалу використовується як перенесення з коротким замиканням, так і струменевим способом без коротких замикань. Великі краплі, що утворюються під час перенесення наповнювача, викликають надмірне розбризкування. Зазвичай вживають засоби, щоб уникнути діапазону шаровидної дуги.

Розпилювальна дуга

Дугове зварювання струменем відбувається за участю великого погонного тепла, коли параметри зварювання перевищують 260 А і 28 В. При такому типі дугового зварювання присадковий матеріал переходить у зварювальну ванну у вигляді струменя без короткого замикання. Висока напруга дуги плавить краплю до того, як станеться коротке замикання. При дуговому зварюванні зі струминним розпиленням вихід присадного матеріалу високий, бризки відсутні, але цей метод не підходить для позиційного зварювання.

Імпульсна дуга

Діапазон імпульсного зварювання охоплює всі потужності від низької до високої. При імпульсному зварюванні перенесення матеріалу відбувається без короткого замикання. Натомість апарат виробляє імпульсний струм, а кожен імпульс призводить до утворення однієї краплі наповнювача. Імпульсне зварювання – універсальний метод, який підходить для широкого спектру металів.

Процеси Kemppi MIG/MAG

Нижче наведемо короткий огляд всіх процесів Kemppi MIG/MAG, а також опис застосованого типу дуги.

Ручне MIG зварювання

Базовий 2-кнопковий режим керування, який працює з короткою, шаровидною та струминною дугою.

1-MIG

1-MIG – це синергетичний процес зварювання, в якому використовується коротка дуга, шаровидна дуга та струминна дуга.

З 1-MIG можна використовувати функції зварювання WiseFusion, WisePenetration+ і WiseSteel.

WiseFusion адаптивно регулює напругу дуги всіх типів, щоб підтримувати оптимальну довжину короткої дуги.

WisePenetration+ забезпечує постійний струм навіть за різної довжини вильоту. WiseSteel має оптимізовані властивості для всіх типів дуг. У діапазоні короткої дуги процес WiseSteel вимірює частоту короткого замикання та адаптивно регулює напругу. Якщо, наприклад, частота короткого замикання починає знижуватися, напруга адаптивно знижується, що, своєю чергою, призводить до збільшення частоти.

Шаровидна дуга провокує розбризкуванням при зварюванні MAG, і її зазвичай слід уникати. У процесі WiseSteel швидкість подачі дроту змінюється із частотою близько 2 Гц між значеннями короткої дуги та струминної дуги. Такий підхід гарантує, що середня потужність залишається в діапазоні шаровидної дуги, у той час як зварювання відбувається короткими та струминними дугами протягом коротких періодів часу. Діапазон кульової дуги процесу WiseSteel становить близько 200 ампер з обох боків та підходить для товщини листа від 4 до 5 мм.

У діапазоні струминної дуги зварювальний струм пульсує з частотою приблизно від 200 до 300 Гц, що покращує її вирівнювання та стабільність навіть за низької напруги. При прагненні до високої швидкості зварювання та низького підведення тепла ключовими факторами є хороше фокусування дуги та її низька напруга (= коротка довжина дуги). Діапазон струминної дуги процесу WiseSteel починається приблизно з 250 амперів. Підходить для зварювання сталевих листів товщиною 5 мм і більше у горизонтально-вертикальному та плоскому положенні.

Pulse та DPulse

Pulse та Dpulse – це синергетичні процеси зварювання, що працюють в області імпульсної дуги. За допомогою Pulse можна використовувати функції зварювання WiseFusion та WisePenetration+. З DPulse - WiseFusion.

WiseRoot+ та WiseThin+

WiseRoot+ та WiseThin+ – це синергетичні процеси зварювання, що застосовуються в області короткої дуги. WiseRoot+ оптимізований для зварювання кореневого шва сталі та матеріалів з нержавіючої сталі. WiseThin+ підходить для зварювання тонких листів сталі та нержавіючої сталі, а також для паяння MIG.

DProcess

Чергуються два різні процеси зварювання та рівня потужності. Можна використовувати 1-MIG, Pulse, WiseRoot+ та WiseThin+.

MAX Speed

MAX Speed – це синергетичний процес зварювання, який працює у зоні струминної дуги. Оптимальний для кутових швів сталі та нержавіючої сталі з товщиною листа 3-8 мм. У ньому використовуються високочастотні та низькоамплітудні імпульси, результатом її характеристик є коротка дуга з високою щільністю енергії.

MAX Cool

MAX Cool - це синергетичний процес зварювання, який працює в області короткої дуги. Він оптимізований для зварювання кореневого проходу та матеріалів зі сталі та нержавіючої сталі, а також для паяння MIG.

MAX Position

MAX Position - це синергетичний зварювальний процес, оптимізований для кутових швів у позиції вертикально-вгору з товщиною листа 4-12 мм. Цикли високої та низької потужності чергуються, а режим перенесення дуги завжди є імпульсним для зварювання нержавіючої сталі та алюмінію. Для роботи зі сталлю низька потужність зварювання – це коротка дуга, а висока потужність – імпульсна дуга.

 

 

Популярне зварювальне обладнання

Найпопулярніші моделі зварювальних апаратів і роботів для виконання різних завдань.

Сотні клієнтів обрали продукцію Kemppi OY
Хочете стати нашим клієнтом?
Залиште заявку і наш менеджер зв'яжеться з вами для підбору зварювального обладнання!

Чому клієнти вибирають нас?

За час роботи нашої компанії ми отримали сотні задоволених клієнтів. Надаємо послуги з демонстрації обладнання, сервісне обслуговування, а також гарантійне та післягарантійне обслуговування повного спектру зварювального обладнання Kemppi OY. Ми є вашим надійним партером в постачанні надійного зварювального обладнання і здійснюємо доставку по всій Україні.

<p>Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY</p>

Прямі поставки

Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY

<p>Широкий асортимент обладнання для зварювання</p>

Широкий асортимент

Широкий асортимент обладнання для зварювання

<p>Гнучка система знижок для постійних клієнтів</p>

Гнучка система знижок

Гнучка система знижок для постійних клієнтів

<p>Доставка зварювального обладнання по Україні</p>

Доставка по Україні

Доставка зварювального обладнання по Україні

Закрити
ТОВ «САММІТ»
Авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні
Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Отримати консультацію
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваш E-Mail
Ваше повідомлення:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Оформити заявку
Мы свяжемся с Вами в течение рабочего дня!
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×