ТОВ «САММІТ» авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні Зворотний дзвінок
Статті

Особливості MIG/MAG зварювання

У зварювальній справі немає випадкових процесів та універсального обладнання, здатного виконувати всілякі завдання та з'єднувати абсолютно всі метали. Тут працюють закони фізики та здорового глузду. Тому, для всіх видів зварювання є правила та норми її проведення, а також критерії вибору оптимального виробничого обладнання. У цій статті ми розглянемо особливості MIG/MAG зварювання, а також з'ясуємо, які апарати виробництва фінської компанії Кемпрі ідеально підійдуть для його виконання.

MIG/MAG – просто про складне

Залежно від виробничих завдань, матеріалу або специфіки виробів майстри вибирають різні методи зварювання: ММА — ручне дугове зварювання штучними електродами з покриттям, TIG — аргоне ручне зварювання вольфрамовими електродами, що не плавляться, із захисним газом (аргоном) або MIG/MAG зварювання, яке отримало широку прихильність в середовищі професіоналів-зварювальників.

MIG – це процес зварювання, при якому в якості ізолюючого середовища виступає інертний газ, такий як гелій або аргон. MAG проводять з використанням активного газу, наприклад азоту, вуглекислого газу і т.д.

Сьогодні процеси MIG/MAG використовують у багатьох промислових сферах: від підприємств важкої та помірно важкої промисловості (суднобудівні підприємства, виробники сталевих конструкцій, трубопроводів та герметичних контейнерів) до невеликих майстерень, які займаються ремонтом та технічним обслуговуванням.

Принцип MIG/MAG зварювання досить простий. Дріт, через зварювальний пальник, подається до зони зварювання, де плавиться під впливом тепла дуги. В даному випадку, дріт грає роль не тільки струмопровідного електрода, але також виступає присадним матеріалом. Також захисний газ, що подається на шов через пальник, надійно захищає робочу зону.

Варто додати, що методи MIG і MAG мають невеликі відмінності: у випадку MIG використовується інертний захисний газ, що не бере участі в зварювальному процесі, а у варіанті MAG - активний захисний газ, задіяний у зварювальному процесі.

Зазвичай захисний газ містить активний діоксид вуглецю або кисень, тому зварювання MAG застосовують частіше, ніж зварювання MIG. При цьому люди часто плутають ці поняття і термін «зварювання MIG» часто помилково використовується стосовно зварювання MAG.

MIG/MAG – переваги та особливості

Серед переваг цих методів можна виділити:

  1. Висока продуктивність та якість зварного шва.
  2. Комфорт під час експлуатації: дозволяють працювати у будь-якому просторовому положенні, а також контролювати шов та стежити за його формуванням.
  3. Ідеально підходить для роботизованого зварювання.

Яке обладнання вибрати для зварювання MIG/MAG

Для того, щоб розпочати процес зварювання та в результаті отримати необхідний результат – потрібно вибрати відповідне обладнання. У комплект для MIG/MAG потрібно включити джерело живлення, механізм подачі дроту, кабель заземлення, зварювальний пальник, додатковий блок рідинного охолодження та балон із захисним газом (або пристрої для підключення до газорозподільної мережі). Призначення механізму подачі дроту – не тільки подавати зварювальний дріт від котушки до зварювального пальника, а й запускати/зупиняти роботу джерела живлення, а при використанні електронного джерела живлення — керувати напругою, що подається. Тому джерело живлення з'єднане з механізмом подачі дроту кабелем управління. Крім того, механізм подачі дроту регулює витрату необхідного для зварювання захисного газу, який надходить або з балона або газорозподільної мережі.

Апарати для зварювання MIG, які виробляє Kemppi, часто мають модульну структуру, а пристрій охолодження, джерело живлення та механізм подачі дроту можна вільно вибирати, виходячи з вимог. Останній можна від'єднувати від джерела живлення, що дозволяє не переміщати весь зварювальний апарат з робочого місця на інше. Такі модульні пристрої можуть мати змінну панель управління і додаткові функції, що окремо активуються.

Що пропонує Kemppi

Компанія Kemppi, в процесі розробки нового обладнання, завжди бере до уваги побажання та зауваження зварювальників для того, щоб створити універсальний апарат, здатний задовольнити запити навіть найвибагливішого фахівця. Це гармонійне поєднання складних технологій, простого інтуїтивного керування та високої ефективності.

У лінійці апаратів для зварювання MIG/MAG від Kemppi представлено як сучасне комплексне обладнання для складного промислового зварювання з цифровими технологічними картами та програмним забезпеченням (X8 MIG Welder та FastMig X), так і компактне обладнання для мобільного адаптивного зварювання (Master M, Kempact RA, Kempact MIG, MinarcMig Evo, FitWeld Evo).

Залежно від ваших цілей та завдань, компанія «Самміт» (офіційний дилер Kemppi в Україні) допоможе вибрати обладнання, яке найбільше підходить для вашого виробництва. Завжди потрібно пам'ятати про те, що якісний і надійний зварювальний апарат, придбаний у офіційних представників виробника, прослужить значно довше і не завдасть додаткових клопотів у його обслуговуванні.

Популярне зварювальне обладнання

Найпопулярніші моделі зварювальних апаратів і роботів для виконання різних завдань.

Сотні клієнтів обрали продукцію Kemppi OY
Хочете стати нашим клієнтом?
Залиште заявку і наш менеджер зв'яжеться з вами для підбору зварювального обладнання!

Чому клієнти вибирають нас?

За час роботи нашої компанії ми отримали сотні задоволених клієнтів. Надаємо послуги з демонстрації обладнання, сервісне обслуговування, а також гарантійне та післягарантійне обслуговування повного спектру зварювального обладнання Kemppi OY. Ми є вашим надійним партером в постачанні надійного зварювального обладнання і здійснюємо доставку по всій Україні.

<p>Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY</p>

Прямі поставки

Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY

<p>Широкий асортимент обладнання для зварювання</p>

Широкий асортимент

Широкий асортимент обладнання для зварювання

<p>Гнучка система знижок для постійних клієнтів</p>

Гнучка система знижок

Гнучка система знижок для постійних клієнтів

<p>Доставка зварювального обладнання по Україні</p>

Доставка по Україні

Доставка зварювального обладнання по Україні

Закрити
ТОВ «САММІТ»
Авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні
Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Отримати консультацію
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваш E-Mail
Ваше повідомлення:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Оформити заявку
Мы свяжемся с Вами в течение рабочего дня!
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×