ТОВ «САММІТ» авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні Зворотний дзвінок
Статті
  • Головна
  • Технологія Reduced Gap Technology (RGT) компанії Kemppi кидає виклик загальноприйнятим принципам проектування зварювальних швів

Технологія Reduced Gap Technology (RGT) компанії Kemppi кидає виклик загальноприйнятим принципам проектування зварювальних швів

Зменшення кута оброблення крайок може значно підвищити ефективність і продуктивність при зварюванні важких металевих конструкцій. Звичайний метод зварювання у вузьку розділку годиться для більшості зварювальних процесів, однак у нього є серйозний недолік: такий метод зварювання практично неможливий без спеціального обладнання. Компанія Kemppi поставила перед собою мету подолати це обмеження і розробила нове рішення - технологію RGT (Reduced Gap Technology). Ця технологія дозволяє ефективно виконувати зварювання у вузьку розділку і отримувати надійний результат без необхідності використовувати спеціальне обладнання або приладдя при зварюванні матеріалів товщиною до 30 мм. RGT поєднує в собі інтелектуальне управління дугою з такими розробками компанії Kemppi, як високотехнологічне зварювальне джерело, механізм подачі дроту й автоматизоване устаткування.

Технологія RGT змінює наше уявлення про зварювання у вузьку розділку

При зварюванні у вузьку розділку кут оброблення кромок, як правило, не перевищує 20 градусів замість звичайних 45-60 градусів. Таким чином зменшується кількість зварювальних проходів, необхідних для завершення зварювального шва, знижується час зварювання і витрата присадного матеріалу. Крім того, при такому способі зварювання матеріал менш схильний до деформації. Іншими словами, зменшення обсягу оброблення кромок значною мірою підвищує якість, ефективність і продуктивність зварювальних робіт.

Однак зменшення кута оброблення кромок вносить додаткові складності при зварюванні. При вузькому обробленні кромок зварювальну дугу важко контролювати, що може позначитися на якості, якщо не використовувати пальник і приналежності, які спеціально призначені для зварювання цим способом.

У разі використання MIG / MAG-зварюванні при вузькому обробленні кромок і товщині матеріалу менше 30 мм ідеальним новим рішенням є технологія RGT від компанії Kemppi. Вона дозволяє використовувати стандартне зварювальне обладнання та комплектуючі, ПЗ для зварювання стиків і кутових швів у вузьку розділку. Технологія RGT об'єднує в собі переваги використання програмних продуктів WisePenetration і WiseFusion, зварювального обладнання FastMig і системи автоматизації зварювання A5 MIG Rail System 2500.

Система управління дозволяє отримати необхідну потужність дуги і точно її сфокусувати.

В основі технології RGT від компанії Kemppi - найбільш передова система управління зварювальною дугою, яка зберігає стабільну потужність дуги при відстанях від контактного наконечника до робочої поверхні до 30 мм. Крім того, система адаптивно регулює дугу, підтримуючи максимальну щільність її енергії (Рис. 1). Коротка, стійка і ефективна дуга зводить до мінімуму ризик неповного проплавлення і непровару, оскільки дуга завжди точно сфокусована на бажаній точці в обробленні. Система управління RGT дозволяє отримувати високі результати зварювання у вузьку розділку без необхідності використовувати спеціальне обладнання або приладдя при зварюванні матеріалів товщиною до 30 мм.

Принцип системи управління RGT полягає в тому, що функція WisePenetration підтримує постійну потужність дуги незалежно від відстані від контактного наконечника до робочої поверхні, в той час як функція WiseFusion забезпечує адаптивне регулювання, при якому дуга залишається сфокусованою і оптимально короткою.

(Принцип системи управління RGT полягає в тому, що функція WisePenetration підтримує постійну потужність дуги незалежно від відстані від контактного наконечника до робочої поверхні, в той час як функція WiseFusion забезпечує адаптивне регулювання, при якому дуга залишається сфокусованою і оптимально короткою.)

Рішення RGT від компанії Kemppi - це безліч переваг для зварювання у вузьку розділку.

Зварювання у вузьку розділку дає безліч переваг і, крім того, технологія RGT від компанії Kemppi відкриває широкі перспективи для ще більшої економії витрат і підвищення ефективності:

  • Не потрібно вкладати значні кошти, оскільки можна обійтися без спеціального обладнання при зварюванні матеріалів товщиною менше 30 мм.
  • Функція WiseFusion підтримує стабільність дуги, підвищує можливості контролю зварювальної ванни і знижує магнітне дуття дуги. В результаті зменшується ризик неповного проплавлення і непровару, а значить, знижуються витрати на ремонт.
  • Функція WisePenetration підтримує стабільну потужність дуги незалежно від відстані від контактного наконечника до робочої поверхні. В результаті підвищується швидкість зварювання і продуктивність наплавлення, а значить, знижуються витрати на оплату праці.
  • Висока щільність енергії, яку забезпечує використання функції WiseFusion, дозволяє до мінімуму знизити тепловкладення, що покращує ударну в'язкість при зварюванні високоміцних сталей і знижує деформацію, виключаючи необхідність у випрямленні.
  • Функція WiseFusion підтримує стабільну довжину дуги. Її не потрібно регулювати, щоб усунути перешкоди і отримати найкращий коефіцієнт часу горіння дуги.
  • Конструкція каретки системи A5 MIG Rail System 2500 оптимізована для використання з джерелами живлення FastMig. Живлення на каретку подається через спеціальний пальник Kemppi без додаткових кабелів, а це означає менший час підготовки системи до роботи і кращий коефіцієнт часу горіння дуги.
  • Дистанційне управління системою A5 MIG Rail System 2500 дозволяє швидко і без зусиль налаштувати функції каретки і параметри зварювання в джерелі живлення. Завдяки цьому оператор може зосередити увагу на контролі за зварюванням. В результаті зменшується кількість дефектів зварювання та знижуються витрати на ремонт.

Зниження собівартості демонструє попередня технологічна карта зварювання.

Система зварювання у вузьку розділку RGT від компанії Kemppi показала гарні результати при куті оброблення 20 ° і товщині матеріалу до 30 мм. Попередня технологічна карта зварювання (pWPS), показана на рис. 2, отримала схвалення за результатами випробувань на відповідність стандарту зварювальної процедури. Вона дає всю інформацію, необхідну для використання розробленої компанією Kemppi технології зварювання у вузьку розділку в області промислового зварювання. Технологічна карта зварювання складена для зварювання при куті оброблення 20 ° і товщині матеріалу 25 мм. На мал. 3 показаний розрахунок потенційної економії витрат, яку забезпечує дана методика. Зменшення кута оброблення до 20 ° приводить до скорочення обсягу оброблення кромок приблизно на 25%, в порівнянні з кутом 45°.

Попередня технологічна карта зварювання (pWPS) для зварювання стикового з'єднання в вузьку обробку.

(Попередня технологічна карта зварювання (pWPS) для зварювання стикового з'єднання в вузьку обробку.)

 

Переваги зварювання в вузьку обробку за технологією RGT від компанії Kemppi щодо обсягу оброблення та витрати присадочного матеріалу.

(Переваги зварювання в вузьку обробку за технологією RGT від компанії Kemppi щодо обсягу оброблення та витрати присадочного матеріалу. Кут 45° включає притуплення крайок 1,5 мм (с). Також врахована різниця в кореневому зазорі (b). Оброблення 20 ° має гострі кореневі кромки.)

Зварювання в 5 проходів

(Зварювання в 5 проходів)

Розміри обробки

Звичайна обробка 45°

Новий спосіб - обробка 20 °

Товщина матеріалу

s = 25,0 мм

s = 25,0 мм

Кут зкосу кромки

α/2 = 22,5°

α/2 = 10°

Кореневий зазор

b = 4,0 мм

b = 6,0 мм

Притуплення

с = 1,5 мм

c = 0 мм

Посилення кореня

y = 2,0 мм

y = 2,0 мм

Посилення

d = 2,0 мм

d = 2,0 мм

Обсяг обробки

A = 372 мм²

A = 281 мм²

Маса наплавленого металу

G = 2,9 кг/м

G = 2,2 кг/м

Вимоги технології RGT до апаратної частини та комплектуючих, ПЗ

Технологія зварювання у вузьку розділку може використовуватися зі зварювальними апаратами FastMig KMS, FastMig M, FastMig Pulse і FastMig X компанії Kemppi. Використання цієї технології вимагає, щоб зварювальний апарат був оснащений програмними продуктами WisePenetration і WiseFusion. Ці програмні продукти Wise можна без проблем придбати і встановити після покупки зварювального апарату. Щоб підвищити зручність експлуатації і ефективність зварювання, рекомендується використовувати цю технологію з системою A5 MIG Rail System 2500 (див. мал. 5).

Вимоги технології RGT до апаратної частини та комплектуючих, ПЗ

(Система A5 MIG Rail System 2500: каретка, направляючі, зварювальний апарат FastMig і вбудований контролер з дистанційним керуванням для управління всією системою.)

Застосування технології Kemppi на верфі Arctech Helsinki Shipyard

Серед користувачів розробленої компанією Kemppi технології зварювання у вузьку розділку RGT - верф Arctech Helsinki Shipyard, якій завдяки цій технології вдалося зменшити кути розділки з 45 до 30о. На верфі застосовуються технологічні карти, складені на базі протоколів кваліфікаційних випробувань процедури зварювання (WPQRs) для автоматизованого зварювання при будівництві криголамів. «Впровадження нової технології дозволило нам знизити витрати і підвищити якість зварювання», - говорить Ніко Раутиайнен начальник корпусного виробництва Arctech. «Виконання зварювальних робіт прискорилося, оскільки знизився обсяг оброблення і зменшилася кількість валиків, що наплавляються за один прохід. Також при цьому потрібно менше присадного матеріалу. Крім того, механізація привела до поліпшення коефіцієнта часу горіння дуги і підвищення якості зварних швів », - додає він.

Резюме

В основі технології зварювання у вузьку розділку (RGT), розроблену компанією Kemppi, лежить інтелектуальна система управління, яка підтримує стабільну потужність дуги незалежно від відстані між контактним наконечником і робочою поверхнею. Крім того, система управляє дугою адаптивна, підтримуючи максимальну щільність її енергії. Коротка, стійка і ефективна дуга зводить до мінімуму ризик неповного проплавлення і непровару, оскільки дуга завжди точно сфокусована на бажаній точці в обробленні. Система управління дозволяє отримувати надійний результат зварювання у вузьку розділку з кутом оброблення кромок 20 ° без необхідності використовувати спеціальне обладнання або приладдя при зварювання матеріалів товщиною до 30 мм. Менший обсяг оброблення забезпечує значну економію витрат завдяки зменшенню часу, що витрачається на зварювання, і зниженню витрати присадочного матеріалу. Цей метод чудово підходить для зварювання як стиків, так і кутових швів незалежно від місця розташування зварювання. Для підвищення зручності експлуатації і ефективності зварювання рекомендується використовувати цю технологію з системою A5 MIG Rail System 2500.

Технологія Reduced Gap Technology (RGT) компанії Kemppi кидає виклик загальноприйнятим принципам проектування зварювальних швів.pdf

 

 

Популярне зварювальне обладнання

Найпопулярніші моделі зварювальних апаратів і роботів для виконання різних завдань.

Сотні клієнтів обрали продукцію Kemppi OY
Хочете стати нашим клієнтом?
Залиште заявку і наш менеджер зв'яжеться з вами для підбору зварювального обладнання!

Чому клієнти вибирають нас?

За час роботи нашої компанії ми отримали сотні задоволених клієнтів. Надаємо послуги з демонстрації обладнання, сервісне обслуговування, а також гарантійне та післягарантійне обслуговування повного спектру зварювального обладнання Kemppi OY. Ми є вашим надійним партером в постачанні надійного зварювального обладнання і здійснюємо доставку по всій Україні.

<p>Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY</p>

Прямі поставки

Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY

<p>Широкий асортимент обладнання для зварювання</p>

Широкий асортимент

Широкий асортимент обладнання для зварювання

<p>Гнучка система знижок для постійних клієнтів</p>

Гнучка система знижок

Гнучка система знижок для постійних клієнтів

<p>Доставка зварювального обладнання по Україні</p>

Доставка по Україні

Доставка зварювального обладнання по Україні

Закрити
ТОВ «САММІТ»
Авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні
Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Отримати консультацію
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваш E-Mail
Ваше повідомлення:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Оформити заявку
Мы свяжемся с Вами в течение рабочего дня!
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×