ТОВ «САММІТ» авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні Зворотний дзвінок
Статті
  • Головна
  • Робота під водою: виклик або випробування для зварювальника.

Робота під водою: виклик або випробування для зварювальника.

Зварювання під водою вимагає наявності у фахівця великого досвіду роботи як зварювальником, так і дайвером. У цих досить екстремальних умовах, де потрібно виявляти не тільки професійну майстерність, а й усі якості самовладання, зможе працювати не кожен фахівець, приймаючи виклик від стихії, що пробуджує до проявів своїх навички.

Зварювання – це той вид роботи, який вимагає точності рук його виконавця. Не всі види складні однаково. Але серед процесів, що вимагають особливої уваги та професіоналізму - зварювання електродом (MMA) потребує особливої спритності та стабільності. Електродотримач необхідно постійно наближати до заготівлі, щоб підтримувати постійну відстань між електродом та розплавленим зварним швом. Протягом усього процесу важливо, щоб довжина дуги була якнайбільш короткою. Вона легко збільшується зі зменшенням розміру електрода під час зварювання. На додаток до всього - завдання ускладнюється додатковими факторами: гідрокостюм, в який потрібно одягатися зварювальнику, опустившись у крижану морську воду на глибину 10 м, де видимість вкрай низька і при цьому, не втрачаючи концентрації, продовжувати роботу!

Зварювання під водою вимагає спокою та сталевих нервів

Фінська група DG-Diving займається підводним обслуговуванням, очищенням та ремонтом судноплавних компаній та суднобудівної промисловості. З підводним зварюванням вони добре знайомі. Фахівці компанії мають спеціальну кваліфікацію водолазів та регулярно проходять навчання, щоб підтримувати свої навички та отримувати нові знання. Протягом перших кількох років роботи співробітники працюють помічниками на поверхні та навчаються передового досвіду у своїх досвідченіших колег.

Саймон Рандстрем, супервайзер з дайвінгу DG-Diving, так характеризує зварювання на глибині: «Така робота вимагає від виконавця спокою та зосередженості. Під водою не можна нервувати і потрібно бути готовим до несподіваних ситуацій».

Коли видимість менше півметра, ускладнена досяжність, а робоче місце не настільки комфортне, як на поверхні - навіть рутинні зварювальні роботи можуть займати вчетверо більше часу, ніж аналогічні їм на поверхні. Якщо для виконання завдання потрібно багато часу або зварювальник не може зосередитись - черга переходить до іншого фахівця. У судноремонтній роботі час – це гроші: утримання корабля коштує дорого, тому робота має виконуватися максимально ефективно та швидко.

Оптимальний результат при правильному обладнанні

Залежно від завдання та виду деталі, яка потребує зварювальних робіт, підводне зварювання ділиться на «мокре» та «сухе». При «мокрому» зварюванні робітник виконує завдання безпосередньо під водою, а при «сухому» зварюванні - над місцем роботи міститься герметична камера з якої викачується вода. Сам процес зварювання виконується зсередини корабля, що забезпечує більш точну роботу та надає можливість застосовувати різні види зварювання.

При «мокрому» зварюванні найліпший друг спеціаліста – компактний стрижневий апарат, який підтримує стабільність дуги та надійно виконує свою роботу від початку та до кінця. Немає потреби в додаткових універсальних функціях або цифрових налаштуваннях.

«Найкращий апарат для роботи в таких умовах – компактний та надійний у будь-яких ситуаціях. Наприклад, Master S від Kemppi», – каже Рандстрем. Завдяки своїм невеликим розмірам, надійним та простим функціям це обладнання вже застосовувалося для виконання подібних завдань у багатьох країнах. Крім хорошого стрижневого апарату, для «мокрого» зварювання потрібні спеціальні зварювальні стрижні, покриті лаком, які не намокають до контакту з дугою. Для «мокрого» зварювання також потрібний ізольований електродотримач, який запобігає ураженню електричним струмом навіть у воді.

Коли спеціаліст стикається з необхідністю проведення підводного зварювання, вся організація роботи – від вибору необхідного обладнання до найменших прорахунків у технології створення кожного зварного шва стає справжнім викликом. Тільки в тому випадку, коли зварювальник повністю впевнений у своєму обладнанні і своїй кваліфікації - всі виклики стають простими кроками для досягнення суперскладних цілей.

За матеріалами weldingvalue.com

 

Популярне зварювальне обладнання

Найпопулярніші моделі зварювальних апаратів і роботів для виконання різних завдань.

Сотні клієнтів обрали продукцію Kemppi OY
Хочете стати нашим клієнтом?
Залиште заявку і наш менеджер зв'яжеться з вами для підбору зварювального обладнання!

Чому клієнти вибирають нас?

За час роботи нашої компанії ми отримали сотні задоволених клієнтів. Надаємо послуги з демонстрації обладнання, сервісне обслуговування, а також гарантійне та післягарантійне обслуговування повного спектру зварювального обладнання Kemppi OY. Ми є вашим надійним партером в постачанні надійного зварювального обладнання і здійснюємо доставку по всій Україні.

<p>Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY</p>

Прямі поставки

Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY

<p>Широкий асортимент обладнання для зварювання</p>

Широкий асортимент

Широкий асортимент обладнання для зварювання

<p>Гнучка система знижок для постійних клієнтів</p>

Гнучка система знижок

Гнучка система знижок для постійних клієнтів

<p>Доставка зварювального обладнання по Україні</p>

Доставка по Україні

Доставка зварювального обладнання по Україні

Закрити
ТОВ «САММІТ»
Авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні
Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Отримати консультацію
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваш E-Mail
Ваше повідомлення:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Оформити заявку
Мы свяжемся с Вами в течение рабочего дня!
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×