ТОВ «САММІТ» авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні Зворотний дзвінок
Статті

Запорука розвитку трубопровідного транспорту

Ю. Резник, В. Феденко, ТОВ «Самміт» (Дніпро)

Трубопровідний транспорт відіграє важливу рольвзабезпеченні розвитку промисловості та країни в цілому. Незважаючи на те, що останнім часом інтенсивно розвивається транспонування рідких вуглеводнів водним шляхом, безумовно, трубопровідний транспорт збереже своє пріоритетне значення. Безперебійне постачання енергоносіїв трубопровідним транспортом досягається завдяки кваліфікованому технічному обслуговуванню трубопровідних систем та постійному її розгалуженню шляхом створення нових трубопроводів.

При будівництві нових трубопроводів або їх ремонті головною технологічною операцією є зварювання неповоротних кільцевих стиків. Беручи до уваги кліматичні умови проведення зварювальних робіт, жорсткі вимоги до якості зварних з’єднань, технологічне обладнання та способи зварювання повинні мати експлуатаційну витривалість, забезпечувати високу продуктивність зварювання та надійність зварних швів. Варто зазначити, що найпродуктивнішим видом зварювання стиків труб є контактне стикове зварювання оплавленням, але велика вартість обладнання, значна енергоємність, особливості методів контролю якості зварних з’єднань обмежують сферу його застосування. Найбільш розповсюдженим є ручне дугове зварювання (ММА) електродами з покриттям основного або целюлозного типу.

Ручне дугове зварювання трудомісткий та малопродуктивний спосіб, для виконання якісних зварних з’єднань, особливо під час зварювання кореня шва без підкладки з гарантованим формуванням зворотного валика необхідні висококваліфіковані зварники зі спеціальною підготовкою. Швидкість зварювання кореневого шару є критичним фактором, який визначає загальну якість шва та продуктивність процесу зварювання. Застосування автоматичного зварювання є найбільш рентабельним та дозволяє значно підвищити швидкість зварювання кореневого шару при дотриманні вимог до якості шва. Істотним недоліком даного способу зварювання, що обмежує сферу його застосування, наприклад, при ремонтірубопроводів, або зварюванні труб діаметром менше ніж 500 мм, є неможливість зварювання кореневого шва без попереднього заповнення зазору зсередини або встановлення мідних або керамічних підкладок – кілець.

При застосуванні традиційних способів автоматичного або механізованого дугового зварювання неповоротних кільцевих стикових з'єднань без попереднього заповнення зазору зсередини або використанні незнімнихпідкладок виникають надмірні провари, неможливо формування зворотного валика. Виправлення таких дефектів проблематично або неможливо взагалі.

Для подолання недоліків дугових способів зварювання компанія Kemppi розробила оригінальний метод механізованого дугового зварювання суцільним або порошковим дротом в середовищі захисного газу. Унікальність запатентованого процесу полягає у точному зчитуванні з високим ступенем дискретизації напруги на зварювальній дузі.

 

Зварювальний апарат FastMig X450 Pipe

Зварювальний апарат FastMig X450 Pipe

Комплект зварювального обладнання FastMig X 450 Pipe з функцією Wise Root+ (зварювання холодною дугою) забезпечує підтримання необхідного значення напруги на дузі з високою точністю.

Макрошліфи заварених коренів швів

Зварювальна система FastMig X 450 (джерело живлення) та WFX 300 P Fe (механізм подачі дроту) відповідає усім вимогам, що висуваються при зварюванні труб діаметром від 80 до 1420 мм. Важливим є те, що цю зварювальну систему можна використовувати при зварюванні односторонніх кореневих швів, наприклад, в ємностях і резервуарах під тиском і в теплообмінниках в складних погодних умовах, тобто при високій або низькій температурі, великих вологості та концентрації пилу. Але якісне обладнання – це тільки частина того, що необхідно для якісного зварювання.

Використання спеціальних процесів та програм робить цю систему незамінною при зварювані кореневого, заповнюючого та облицьовувального швів кільцевих стикових з’єднань.

Спеціальна програма WiseRoot+ створена для виконання кореневого шва без використання підкладок або попереднього заповнення зазору зсередини. Фактично зварювання виконується по відкритому зазору, при цьому забезпечується рівномірне оплав- лення кромок, що зварюються, та формування зворотного валика.

Процес WiseRoot+ дозволяє виконати точне вимірювання зварювального струму та напруги для контрольованого переносу крапель розплавленого металу електродного дроту у зварювальну ванну.

Проведені випробування показали високі якісні характеристики швів при зварюванні неповоротних стиків труб. Враховуючи, що зварювання можна виконувати без підкладок та без додаткових засобів щодо захисту кореня шва, витрата часу на зварювання одного стику скорочуються до 80%, а витрати на матеріали – до 50%.

Процес Wise Root+ в залежності від замовленого набору програм зварювання може використовуватись для різних марок сталей, типів і діаметрів зварювального дроту та комбінацій захисного газу. Окрім того, він може використовуватись під час як механізованого, так і ручного переміщення пальника. Все це забезпечує гнучкість та універсальність розробленого процесу зварювання.

Процес Wise Root+ в залежності від замовленого набору програм зварювання може використовуватись для різних марок сталей, типів і діаметрів зварювального дроту та комбінацій захисного газу.

Головні переваги зварювальної системи FastMig X 450 та WFX 300 P Fe:

  • стабільна висока якість зварювання незворотних стиків протягом тривалого часу експлуатації;
  • високий коефіцієнт наплавлення;
  • зменшення об’єму наплавленого металу;
  • стабільні показники механічних властивостей зварного з’єднання;
  • стійка якість зварювання навіть при незначних помилках оператора;
  • зменшення фізичного навантаження на оператора;
  • можливість швидкого освоєння технології зварювання та керування обладнанням при навчанні оператора-зварника перед початком робіт.

Компанія Kemppi продовжує дослідження щодо підбору нових та вдосконаленню існуючих програм зварювання. В наступних матеріалах ми надамо інформацію про використаня зварювальних систем FastMig X 450 під час будівництва та ремонту трубопроводів.

Запровадження сучасних технологій, таких як зварювальний процес Wise Root+, є запорукою розвитку трубопровідного транспорту та енергонезалежності України.

Запорука розвитку трубопровідного транспорту.pdf

Популярне зварювальне обладнання

Найпопулярніші моделі зварювальних апаратів і роботів для виконання різних завдань.

Сотні клієнтів обрали продукцію Kemppi OY
Хочете стати нашим клієнтом?
Залиште заявку і наш менеджер зв'яжеться з вами для підбору зварювального обладнання!

Чому клієнти вибирають нас?

За час роботи нашої компанії ми отримали сотні задоволених клієнтів. Надаємо послуги з демонстрації обладнання, сервісне обслуговування, а також гарантійне та післягарантійне обслуговування повного спектру зварювального обладнання Kemppi OY. Ми є вашим надійним партером в постачанні надійного зварювального обладнання і здійснюємо доставку по всій Україні.

<p>Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY</p>

Прямі поставки

Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY

<p>Широкий асортимент обладнання для зварювання</p>

Широкий асортимент

Широкий асортимент обладнання для зварювання

<p>Гнучка система знижок для постійних клієнтів</p>

Гнучка система знижок

Гнучка система знижок для постійних клієнтів

<p>Доставка зварювального обладнання по Україні</p>

Доставка по Україні

Доставка зварювального обладнання по Україні

Закрити
ТОВ «САММІТ»
Авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні
Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Отримати консультацію
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваш E-Mail
Ваше повідомлення:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Оформити заявку
Мы свяжемся с Вами в течение рабочего дня!
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×