ТОВ «САММІТ» авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні Зворотний дзвінок
Статті

Запорука розвитку трубопровідного транспорту

 

Запорука розвитку трубопровідного транспорту

Не зважаючи на давність винайдення трубопроводу, трубопровідний транспорт відноситься до видів транспорту, що активно розвиваються. В найбільших об’ємах трубопроводами транспортуються природний газ, нафта та нафтопродукти. Хоча трубопровідний транспорт є надійним і стабільним видом транспорту, він має і недоліки:

  • низька гнучкість – складність переналаштування трубопроводу на транспортування іншої речовини чи зміну напрямку транспортування;
  • висока вартість початкових капіталовкладень при будівництві.

Для вирішення проблеми низької гнучкості необхідно створювати більш розгалужену систему трубопроводів, що, в свою чергу, важко зробити без  зниження витрат на будівництво.

Варто зазначити, що найшвидшим та економічним видом зварювання стиків труб – є контактне зварювання, але більш універсальними все ж є дугові способи зварювання такі як ручне дугове зварювання покритими електродами (ММА) та зварювання витратним дротовим електродом в захисних газах (MIG/MAG). При ММА зварюванні відповідальних трубопроводів з товщиною стінки понад 10 мм кореневий прохід все ж необхідно виконувати аргонодуговим (TIG) способом, що збільшує час на зварювання одного стика та вартість усього трубопроводу. При самому ж ММА зварюванні після кожного проходу треба видаляти шлак з поверхні шва, а у разі виникнення недопустимих шлакових включень в металі шва, необхідно видаляти дефектні місця та виправляти брак, що призводить до додаткового збільшення витрат часу і коштів. При MIG/MAG зварюванні стиків труб без кореневого проходу TIG способом або підкладок могли виникати надмірний провар та «їжаки» при потраплянні нерозплавленого дроту в зазор стика та приплавленні його з внутрішньої сторони шва. Виправлення таких дефектів проблематичне або неможливе взагалі.

Для подолання недоліків дугових способів зварювання було проведено безліч розробок. Одна з останніх – розробка новітнього процесу MIG/MAG зварювання Wise Root+ від компанії Kemppi. Унікальність запатентованого процесу полягає у точному зчитуванні з високим ступенем дискретизації напруги на зварювальній дузі. Комплект зварювального обладнання FastMig X450 Pipe з функцією Wise Root+ (зварювання холодною дугою) забезпечує підтримання необхідного значення на дузі з високою точністю.

Проведені випробування показали високі якісні характеристики зварних швів при зварюванні неповоротних стиків труб. Враховуючи, що зварювання можна виконувати без підкладок та без додаткових засобів по захисту кореня шва, витрата часу на зварювання одного стика скорочуються до 80% , а витрати на матеріали та оплату праці – до 50% . Процес Wise Root+ , в залежності від замовленого набору програм зварювання, може використовуватись для різних марок сталей, типів і діаметрів зварювального дроту та комбінацій захисного газу. Окрім того він може використовуватись як при механізованому так і при ручному переміщенні пальника. Все це забезпечує гнучкість та універсальність розробленого процесу зварювання.

Компанія Kemppi і далі веде дослідження по підбору нових та вдосконаленню існуючих програм зварювання.

Отже запровадження сучасних технологій, таких як зварювальний процес Wise Root+ , є запорукою розвитку трубопровідного транспорту та енергонезалежності України.

 

Популярне зварювальне обладнання

Найпопулярніші моделі зварювальних апаратів і роботів для виконання різних завдань.

Сотні клієнтів обрали продукцію Kemppi OY
Хочете стати нашим клієнтом?
Залиште заявку і наш менеджер зв'яжеться з вами для підбору зварювального обладнання!

Чому клієнти вибирають нас?

За час роботи нашої компанії ми отримали сотні задоволених клієнтів. Надаємо послуги з демонстрації обладнання, сервісне обслуговування, а також гарантійне та післягарантійне обслуговування повного спектру зварювального обладнання Kemppi OY. Ми є вашим надійним партером в постачанні надійного зварювального обладнання і здійснюємо доставку по всій Україні.

<p>Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY</p>

Прямі поставки

Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY

<p>Широкий асортимент обладнання для зварювання</p>

Широкий асортимент

Широкий асортимент обладнання для зварювання

<p>Гнучка система знижок для постійних клієнтів</p>

Гнучка система знижок

Гнучка система знижок для постійних клієнтів

<p>Доставка зварювального обладнання по Україні</p>

Доставка по Україні

Доставка зварювального обладнання по Україні

Закрити
ТОВ «САММІТ»
Авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні
Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Отримати консультацію
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваш E-Mail
Ваше повідомлення:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Оформити заявку
Мы свяжемся с Вами в течение рабочего дня!
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×