ТОВ «САММІТ» авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні Зворотний дзвінок
Статті
  • Головна
  • Технології зварювання TIG, області застосування, зварювальні апарати

Технології зварювання TIG, області застосування, зварювальні апарати.

Зварювання методом TIG – універсальний метод, який дозволяє працювати з різними матеріалами та в результаті досягати ідеальної якості зварного шва. При зварюванні TIG (зварювання вольфрамовим електродом у середовищі інертного газу) зварювальна дуга виникає між невитратним вольфрамовим електродом і заготовкою. Захисним газом завжди є інертний газ, який не впливає на процес зварювання. Використовується газ аргон, який захищає від окислення не лише зварний шов, а й електрод у пальнику.

Найчастіше у зварюванні TIG заготовки можуть з'єднуватися за рахунок сплавлення кромок один з одним, тому можна не використовувати матеріал присадки. Якщо він використовується, то подається в розплавлений шов вручну, а не через пальник, як при зварюванні MIG/MAG. Саме тому конструкція пальника для зварювання TIG сильно відрізняється від конструкції пальника для зварювання MIG/MAG.

До методів зварювання TIG відносяться: зварювання на постійному струмі, на змінному струмі та імпульсне зварювання TIG.

ТЕХНОЛОГІЯ TIG ЗВАРЮВАННЯ

Якщо зовнішній вигляд зварного шва дуже важливий і точність виконання зварювальних робіт стоїть на першому місці – фахівці використовують метод TIG.  Даний метод дуже вимогливий і при його використанні слід враховувати більше чинників, ніж під час зварювальних робіт іншими методами. Головна складність полягає в тому, що при зварюванні фахівець однією рукою тримає пальник, а іншою подає присадний матеріал у розплавлений шов. Цей процес вимагає особливої спритності та точності роботи обома руками. Тому, непідготовленому фахівцю буде досить складно впоратися з даним завданням, а проведення TIG зварювання довіряють досвідченим зварювальникам.

Ще одна особливість даного методу - зварювання TIG виконується рухом пальника, що штовхає, де присадковий матеріал подається по краплі, або безперервно, постійно утримуючи присадний дріт в розплавленому шві.

ОБЛАСТІ ЗАСТОСУВАННЯ

Метод TIG зварювання використовують при з'єднанні не тільки металів, з його допомогою поєднують різні його види та сплави. Наприклад, високовуглецеві, низьколеговані, леговані, конструкційні, оцинковані або нержавіючі сталі; сплави алюмінію, титану; мідь, бронзу чи латунь.

Методом TIG з'єднують матеріали в авіакосмічній галузі, в галузі зварювання листового металу під час роботи з особливо тонкими матеріалами та такими спеціальними речовинами, як титан.

Також до особливо важливої області TIG зварювання, що найчастіше застосовується, відносять зварювання трубопроводів.

Ще цей метод використовують при проведенні не тільки ручного та механізованого зварювання, але й при реалізації роботизованого зварювання.

ПЕРЕВАГИ TIG ЗВАРЮВАННЯ

Виділяють такі переваги проведення зварювання TIG:

  • Робота із тонкими металами;
  • Робота у двох режимах: на постійному струмі DC та на змінному AC;
  • Безпека виконання роботи завдяки негорючим газам;
  • Отримання ідеального шва;
  • Електроди можуть використовуватись багаторазово після заточування;
  • Для кращого розпалювання дуги передбачено осцилятор;
  • Відсутність бризок.

ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ЗВАРЮВАННЯ TIG

У базовий комплект обладнання для TIG зварювання входять: джерело живлення (можливий варіант із блоком рідинного охолодження), кабель заземлення, зварювальний пальник та балон із захисним газом або пристрій для підключення до газорозподільної мережі. Механізм подачі дроту виключається, тому що присадковий матеріал подається вручну.

Серед апаратів TIG зварювання компанія KEMPPI пропонує варіанти для виконання різних зварювальних завдань клієнтів.

Стабільне запалювання дуги та точне регулювання зварювального струму є невід'ємними характеристиками кожної моделі сімейства обладнання для зварювання TIG. Також можна вибрати додаткові пульти керування, що відповідають умовам конкретного цеху або зварювального майданчика та дозволяють спеціалістам повністю зосередити свою увагу на якості роботи.

Серед останніх новинок від Kemppi – компактний апарат MasterTig. Різні моделі цієї лінійки можуть працювати при силі струму 230 А, 300 А, 400 А і 500 А, відрізняючись при цьому невеликою вагою і розміром. Модульна конструкція апаратів дозволяє зібрати ту, яка найкраще відповідає вимогам користувача, включаючи альтернативні варіанти панелі керування, бездротове дистанційне керування та різні способи транспортування. Стильне, практичне та надійне обладнання сімейства MasterTig стійке до ударів та складних умов повсякденної експлуатації у зварювальному виробництві. Незалежно від того, проводяться зварювальні роботи в цеху або з виїздом на об'єкт, MasterTig допоможе їх реалізувати.

Серед портативних апаратів для TIG зварювання, які представляє KEMPPI – існують такі: MinarcTig Evo та MinarcTig.

MinarcTig Evo характеризується точним, доведеним до досконалості високочастотним запалюванням та необхідним управлінням. Його потужність та працездатність забезпечують надійне виконання різноманітних професійних зварювальних робіт методом TIG. Апарати MinarcTig Evo - ідеальне рішення для зварювання TIG на постійному струмі на підприємствах легкої промисловості, при монтажі, ремонті та технічному обслуговуванні. Їхня мала маса і компактність є справжнім подарунком для зварювальників, яким потрібний мобільний апарат.

Сімейство моделей включає MinarcTig Evo 200 та MinarcTig Evo 200MLP. Технологія джерел живлення з PFC пропонує корисні практичні переваги, включаючи високий енергетичний ККД і можливість надійного функціонування з кабелями живлення довжиною більше 100 метрів.

У моделях MinarcTig Evo передбачена велика світлодіодна панель приладів і широкий набір функцій, включаючи регулювання часу подачі газу до і після зварювання, регулювання часу збільшення і зменшення зварювального струму і можливості дистанційного керування. Моделі MLP оснащені додатковими функціями, серед яких регулятор Minilog та функція імпульсного дугового зварювання. MinarcTig Evo — апарат, який працює у двох режимах та забезпечує якісне зварювання MMA електродами різних типів, призначеними для роботи на постійному струмі.

Апарат MinarcTig 250 відмінно підходить для зварювання TIG на постійному струмі при монтажі, ремонті та технічному обслуговуванні. Модель із силою струму 250 ампер задовольняє вимогам до високої якості робіт, а її невелика маса та компактність є справжнім подарунком для зварювальників, яким потрібний невеликий мобільний апарат.

MinarcTig 250 - це апарат, що працює у двох режимах і забезпечує вражаючі характеристики зварювання TIG та MMA на постійному струмі. Крім базової моделі 250, пропонується модель 250 MLP з такими спеціальними функціями, як Minilog і функція імпульсного зварювання.

Реальні експлуатаційні переваги досягаються за рахунок поєднання високого показника робочого циклу, що дорівнює 35 % і малої маси.

Крім того, чудова керованість при малому струмі забезпечує підвищену якість зварювання TIG для операцій, що потребують високої точності.

 

Які б завдання не стояли перед вами під час зварювання методом TIG, високотехнологічне обладнання виробництва фінської компанії KEMPPI допоможе отримати відмінний результат роботи без особливих зусиль. Зварювальні апарати, створені з урахуванням усіх побажань професійних зварювальників – це турбота та бажання створити комфортні умови для праці спеціалістам зварювальної справи від KEMPPI.

Залежно від ваших цілей та завдань, компанія «Самміт» (офіційний дилер Kemppi в Україні) допоможе вибрати обладнання, що найбільше підходить для вашого виробництва. Завжди потрібно пам'ятати про те, що якісний та надійний зварювальний апарат, придбаний у офіційних представників виробника, прослужить значно довше і не принесе додаткових клопотів у його обслуговуванні.

 

 

Популярне зварювальне обладнання

Найпопулярніші моделі зварювальних апаратів і роботів для виконання різних завдань.

Сотні клієнтів обрали продукцію Kemppi OY
Хочете стати нашим клієнтом?
Залиште заявку і наш менеджер зв'яжеться з вами для підбору зварювального обладнання!

Чому клієнти вибирають нас?

За час роботи нашої компанії ми отримали сотні задоволених клієнтів. Надаємо послуги з демонстрації обладнання, сервісне обслуговування, а також гарантійне та післягарантійне обслуговування повного спектру зварювального обладнання Kemppi OY. Ми є вашим надійним партером в постачанні надійного зварювального обладнання і здійснюємо доставку по всій Україні.

<p>Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY</p>

Прямі поставки

Прямі поставки зварювального обладнання Kemppi OY

<p>Широкий асортимент обладнання для зварювання</p>

Широкий асортимент

Широкий асортимент обладнання для зварювання

<p>Гнучка система знижок для постійних клієнтів</p>

Гнучка система знижок

Гнучка система знижок для постійних клієнтів

<p>Доставка зварювального обладнання по Україні</p>

Доставка по Україні

Доставка зварювального обладнання по Україні

Закрити
ТОВ «САММІТ»
Авторизований представник компанії KEMPPI OY в Україні
Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Отримати консультацію
Ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваш E-Mail
Ваше повідомлення:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×
Оформити заявку
Мы свяжемся с Вами в течение рабочего дня!
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:
Ваш телефон:
Ваші дані в безпеці і будуть використані лише для оперативного зв'язку з Вами!
×